Cosa Mentale coaching-koulutukset

Seuraava:
Aika: 16.-17.4.
Paikka: Huolen Mieltämö
Mukana: Veli-Matti Toivonen ja Totte Vadén
Hinta: 190e (+alv 24%)= 235,60e
Sisältö: Avaa täältä

Mikä muutos nyt on menossa?

” Kun moderni aika perustui paljolti talouteen, nyt aineeton on yhteisen elämän perusta ja ratkaisee sen säilymisen tai häviämisen. Aineeton on uusi ’ideamagneetti’, kun aikaisemmat modernin ideat menettävät lumoaan. Kaikesta talouspuheesta huolimatta kriisi on meidän päässämme! Leonardo da Vinciä mukaillen, se on cosa mentale, jotain joka muokkaa kollektiivista mieltämme.” Michel Maffesoli, 2013.

Elämisen suunta on muuttumassa täydellistymisestä kokonaistumiseen, itsetunnosta metuntoon, tiedosta intuitioon, hallinnasta sallintaan, tietämisestä hämmästymiseen, ymmärtämisestä yllättymiseen, kielestä kehollisuuteen, virallisesta arkiseen läheisyyteen, valmiista malleista kunkin hetkiseen yhteiseen luovuuteen. Totuuksista tulee hetkellisiä ja paikallisia. Sanat ymmärretään samoin enää yhdessä kokeilevien projekteissa. ’Kokeilla ja havainnoida’, tässä puitteessa kaikki on koko ajan oikein.

Jo pitkään on purettu NLP koulutuksissakin modernin ajan (tehdasteollisuus, jossa painotus tehokkuudessa ja aineellisessa) mielenperintöä: sisäiset kriitikot ovat saaneet kyytiä, hierarkiat ovat muuttuneet vertaisuudeksi muuallakin kuin koutsauksessa, perinteisten asiantuntijoiden aika alkaa olla ohi. Pyrkimys kohti virheettömyyttä ja täydellisyyttä jossakin tulevaisuudessa on vaihtumassa kokonaistumiseksi tässä ja nyt.

Nyt eletään alkujen ja syntymisten aikaa: uusia ideoita, nuoruutta, luovuutta, innostusta, alkamisia, syntyjä. Pepe Willberg, nuorekas 68 -vuotias sanoi TV:ssä, että hän on aloittanut lauluopinnot. Kaikki on koko ajan alussa, muuallakin kuin kommunikaatioteknologiassa. Siitä on kysymys, siksi tämä ’kriisi’. Sana kriisi on alunperin kreikkaa ja yksi sen perusmerkitys on ’tuomio’. Eteenpäinmenevä aika tuomitsee ainakin paikoilleen jääneet. Toinen kriisi -sanan perusmerkitys on ’seula’. On helppo kuvitella mitä tämä aika seuloo. NLP menetelmissäkin painotukset siirtyvät uusiin paikkoihin ja samalla löytyy kokonaan uusia menetelmiä.

Olemme tutkineet miten painotukset vanhoissakin NLP menetelmissä siirtyvät uusiin paikkoihin ja löytäneet uusia menetelmiä. Näitä ideoita, kokemuksia ja menetelmiä haluamme jakaa Cosa Mentale sessioissa: Hadjadjin neljä keidasta, Hand-dancing eheytykset, Kehojen keskustelut, Kaupunkishamaani, Ei-tekeminen, ja monia muita mielenkiintoisia uusia tapoja tehdä NLPtä.

Laita minulle viestiä.